
Fermentovaná voda a založenie kvásku
Čo je to fermentovaná voda a ako z nej založiť kvások.
Čo je to fermentovaná voda a ako z nej založiť kvások.
Lievito madre, teda z taliančiny materský kvások, môže mať rôzne podoby. Talianski pekári radi používajú ako tekutejší ražný kvások (lievito madre di segale), tak aj,
Kvásková mapa Ak máte kvások, ktorý pekne pracuje a darí sa Vám z neho piecť super chlebík, budem rada, ak sa oň podelíte. Stačí sa
Bezlepkový kvások môže byť z ryžovej, kukuričnej alebo cirokovej múky. Ak je zdravý, funguje úžasne. Odvďačí sa Vám úžasnými kysnutými koláčmi a mňamkovým chlebíkom.
Živý kvások výtvorom šikovných baktérií Vedeli ste, že história kvásku siaha až do starého Egyptu (približne 2300 rokov pred Kristom)? Tamojší obyvatelia zmiešali zmes múky
Aké sú najčastejšie chyby kvásku? Zdravý materský kvások vonia nádherne kyslo a má bublinky. Stáva sa, že aj napriek tomu, že sme dodržali všetko presne