Zdravé pečenie

Jablkové pité

21. októbra je deň jabĺk. Tak som sa rozhodla konečne spísať recept, vždy som chcela mať pité na stránke. 🙂

Nerobievam jablkové koláče, vždy dobré jablko radšej zjem. Je to jedno z mojich naj ovocí, jem ho aj napriek tomu, že mám na ne alergiu a niekedy mám poriadnu reakciu.

Recept: (na menší plech cca 30X20 cm)(

  • 300 g hladkej pšeničnej múky 00 od Penam  (môžete zameniť 80 g za pohánkovú, nie je to cítiť)
  • 150 g pomletého trstinového cukru
  • 1 vajíčko
  • 150 g masla
  • 1 lyžica chladnej vody
  • 1 lyžička bezfosfátového prášku do pečiva
  • špitka soli
  • pol lyžičky pravej vanilky
  • na plnku 600 g nahrubo nastrúhaných jabĺk, škorica podľa chuti, cukor podľa kyslosti jabĺk

Postup:

Z uvedených surovín si vypracujeme cesto, necháme odležať v chlade aspoň hodinu.  Zatiaľ si nastrúhame jablká, zmiešame podľa chuti so škoricou prípadne cukrom.

Cesto si rozdelíme na dve časti. Vyvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie, na plech dáme jedno cesto, na to plnku a navrch ďalšie cesto. To popicháme vidličkou a dáme piecť.

Pečieme asi 35 minút do zlatova pri teplote 180 stupňov.

Dobrú chuť. 🙂

Ak upečiete, poteším sa prezdieľaniu na fb či instagrame.

 

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :