Netradičný vianočný dezert. Mala som veľa bielkov, tak som spravila roládu. Spojila som to s mojim milovaným makom. Preto fotka so svetielkami. Inak je to skvelý dezertík na hocikedy. 🙂
Cesto:
- 5 bielkov
- 80 g cukru
- 100 g ryžovej múky
- 50 g mletého maku
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- štipka soli
Plnka:
- 500 g tvarohu
- 1 lyžica cukru
- 1 vanilkový cukor
- šťava a kôra z jedného citróna
Postup:
- 1. Bielka vyšľaháme do tuhej peny, postupne pridávame cukor, soľ. Primiešame múku s práškom do pečiva a makom.
- 2.Cesto rozotrieme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatova asi 12-15 minút. Pozor, nesmie byť vysušené, aby nám išlo stočiť.
- 3.Upečené cesto ihneď stiahneme z plechu, ostránime papier na pečenie a spolu s mokrou utierkou ho zrolujeme. Necháme vychladnúť.
- 4. Naplníme krémom a znovu zrolujeme. Odložíme do chladničky na 2-3 hodiny a až potom krájame.
Tip: na cesto môžete natrieť napr. aj slivkový lekvár alebo makovú plnku a na to až tvarohovú plnku.
Foto: Denisa Potičná
Styling: Zuzana Haláková