Zľava 15% s kódom "BF15" na všetko od sumy nákupu 15 eur. Platí do 30.11.

Zdravé pečenie

Tieto bezlepkové tyčinky mi pripomenuli žĺtkové rezy. Ale navrch ide iba bielkový sneh. Robím ich vtedy, keď mi zvýšia bielka. Cesto:

80 g pomletých vlašských orechov

50 g pohánkovej múky

30 g ryžovej múky

1/2 lyžičky škorice

50 g trstinového cukru

1 vajíčko

1 lyžička ríbezľového džemu

Poleva:

50 g cukru, 1 bielko, 1-2 lyžice citrónovej šťavy

 

Postup:

  • Suroviny spracujeme na cesto. Necháme chvíľu odležať v chlade.
  • Pripravíme si zatiaľ polevu – vyšľaháme bielko s cukrom a citrónovou šťavou do tuhého snehu.
  • Potom vyvaľkáme na papieri na pečenie na cca 5 mm hrubý pás
  • Potrieme polevou a necháme chvíľku zaschnúť.  
  • Pokrájame na prúžky a sušíme vo vyhriatej rúre pri teplote 130 stupňov asi 20-25 minút.

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :