Zdravé pečenie

Škoricové muffiny

img_9978_small

Recept:

200 g špaldovej celozrnnej múky (časť môžu byť pomleté mandle)

120 g sladidla (brezový cukor alebo kokosový cukor)

100 g masla alebo kokosového oleja

250 g tvarohu (alebo ricotty)

2 vajíčka

1 sáčok bezfosfátového prášku do pečiva

1 až 1,5 lyžice škorice (ja mám rada veľa)

Suché a mokré suroviny si pripravím zvlášť, zmiešam a plním košíčky do 2/3.

Ak nemáte doma papierové košíčky, tak sa zídu silikónové formy na pečenie – v  ponuke nájdete šikovné silikónové formičky, z ktorých muffinky vykĺznu jedna radosť. Nie ako nám nedávno. Mali sme časť muffiniek v silikóne a časť v košíčkoch, čo boli asi staršie (stále mám doma z mojej muffinkovej éry  určite viac ako 200 rôznych košíčkov) a nešli vôbec pekne odbaliť. Deťom to bolo ľúto, že s papierom im išlo dole aj dosť veľa z muffiniek.

 Pečieme asi 20 minút na 180tich stupňoch.

img_9982_small

Ak ste fanúšikom týchto malých koláčikov do ruky či už pre seba do práce či deťom do školy, možno Vás zaujme veľmi populárny recept na mojom blogu – čokoládové muffiny. 

Foto: Lucia Hô-CHí

Food styling: Zuzana Haláková

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.