Zdravé pečenie

Škoricové kolieska

Čokoľvek škoricové musí byť na Vianoce. Súhlasíte? 

Ak máte radi škoricu ako ja, určite vyskúšajte tieto plnené škoricové kolieska. 

Mám veľmi rada rôzne plnené koláčiky. Baví ma tá rôznorodosť chutí, najprv cítim čokoládu, zachrumká keksík, plnka prekvapí a všetko je to veľká dobrota.  

         Cesto:

  • 250 g hladkej špaldovej múky
  • 50 g pohánkovej múky
  • 90 g pomletých mandlí
  • 80 g cukru
  • 160 g masla
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžička škorice
  • 1 žĺtko
  • kôra z polovice citróna

 

        Plnka:

  • 100 g pomletých mandlí
  • 70 g masla
  • 60 g cukru
  • 3 lyžice rumu alebo vaječného likéru
  • 1/2 lyžičky škorice

 

Postup:

  1. Suroviny na cesto dobre zmiešame, ktoré zabalíme do fólie alebo najlepšie do voskového obalu  a necháme aspoň na hodinu v chladničke, aby sa pekne všetky chute prepojili.
  2. Neskôr z cesta vyvaľkáme plát na tenko ako nám ide alebo ako máte radi (niekto má radšej tenšie a chrumkavejšie) a vykrajujeme kolieska s priemerom asi 3-4 cm.
  3. Pečieme asi 8 minút na 170 stupňoch.Zatiaľ si pripravíme plnku. Vyšľaháme maslo s cukrom do peny a pridáme ostatné suroviny.
  4. Pripraveným krémom spájame jednotlivé kolieska. Na záver ich môžeme poliať alebo potrieť čokoládovou polevou a na každé koliesko dať plátky mandlí. 

Prajem dobrú chuť.

Foto: Denisa Potičná

Styling: Zuzana Haláková

 

 

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :