Recept:
200 g špaldovej celozrnnej múky (časť môžu byť pomleté mandle)
120 g sladidla (brezový cukor alebo kokosový cukor)
100 g masla alebo kokosového oleja
250 g tvarohu (alebo ricotty)
2 vajíčka
1 sáčok bezfosfátového prášku do pečiva
1 až 1,5 lyžice škorice (ja mám rada veľa)
Suché a mokré suroviny si pripravím zvlášť, zmiešam a plním košíčky do 2/3.
Ak nemáte doma papierové košíčky, tak sa zídu silikónové formy na pečenie – v ponuke nájdete šikovné silikónové formičky, z ktorých muffinky vykĺznu jedna radosť. Nie ako nám nedávno. Mali sme časť muffiniek v silikóne a časť v košíčkoch, čo boli asi staršie (stále mám doma z mojej muffinkovej éry určite viac ako 200 rôznych košíčkov) a nešli vôbec pekne odbaliť. Deťom to bolo ľúto, že s papierom im išlo dole aj dosť veľa z muffiniek.
Pečieme asi 20 minút na 180tich stupňoch.
Ak ste fanúšikom týchto malých koláčikov do ruky či už pre seba do práce či deťom do školy, možno Vás zaujme veľmi populárny recept na mojom blogu – čokoládové muffiny.
Foto: Lucia Hô-CHí
Food styling: Zuzana Haláková