Zdravé pečenie

Náročnosť
2/5
Čas prípravy
cca 60 minút
Kategória
bezlepkové krehké cesto
Jablkové pité z prirodzene bezlepkových múk. Plné orechov a jabĺk. Klasika, ktorá na jeseň musí byť. Jablko najradšej len tak zjem. Ale keď ich už je náhodou príliš, vtedy ma napadne táto klasika. Jablkové pité. Ale nakoľko som zistila, že tolerujem horšie bežné koláče, tak tento krát je recept bezlepkový a bezlaktózový. Ak nemáte intoleranciu, kľudne použite klasické dobré maslo. Aj keď pomaly pri tých cenách bude za chvíľu asi luxus piecť s maslom.

Ingrediencie

100 g bezlepkovej zmesi Vitacelia (alebo môžete nahradiť tapiokovým škrobom)
80 g pohánkovej múky 
120 g pomletých vlašských orechov
90 g pomletého brezového cukru
1 vajíčko
90 g rastlinného tuku (veganblok) alebo masla
50 g jablkového pyré  alebo 3 lyžice chladnej vody 
1 lyžička psylia
špitka soli na plnku 600 g nahrubo nastrúhaných jabĺk, škorica podľa chuti, cukor podľa kyslosti jabĺk

Postup

Z uvedených surovín si vypracujeme cesto, necháme odležať v chlade aspoň hodinu.  Zatiaľ si nastrúhame jablká, zmiešame podľa chuti so škoricou prípadne cukrom.

Cesto si rozdelíme na dve časti. Vyvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie, na plech dáme jedno cesto, na to plnku a navrch ďalšie cesto. To popicháme vidličkou a dáme piecť. Alebo si môžete urobiť mriežky ako na fotke a poukladať ich navrch.

photo-output 2

Pečieme asi 35 minút do zlatova pri teplote 180 stupňov.

Dobrú chuť. 🙂

Ak upečiete, poteším sa prezdieľaniu na fb či instagrame.

ACCF3CF3-B91B-4B76-B7FD-3226C11D5F4B

Promo

Ďalšie chutné recepty

Bezlepkové mini bagetky z kvásku

Veľmi chutné bagetky z prirodzene bezlepkových múk. Pridaním teffovej múky získate nutrične bohatý pokrm. Krásny tvar docielite vložením cesta do silikónovej formy od Tescomy.

Najlepšie celozrnné perníky

Mäkkučké celozrnné perníky. Úžasne sa s cestom pracuje, čiže môžete zapojiť aj deti. Žiadne vaľkanie cesta cez fóliu.

Semolinové bagety

Úžasne chrumkavé bagety z kvásku so semolinovou múkou. Semolina im dodá krásnu farbu aj chuť. Ak ju však nemáte, kľudne spravte iba z pšeničnej múky.<br

[jr_instagram id="1"]