Zdravé pečenie

Pohánkovo-cirokové krekry

bezlepkové krekry Takmer všetko pečiem iba sladké – tak konečne keksíky na slano. Sú z pohánkovej a cirokovej múky, môžu byť vegánske, keď namiesto vajíčka použijete ľanové semienko pomleté zmiešané s trochou vody a maslo vymeníte napr. za Alsan – rastlinný tuk.

Recept:

150 g pohánkovej múky

100 g cirokovej polohrubej múky

100 g masla (alebo rastlinného tuku)

1 vajíčko plus vajíčko na potretie

dve lyžice uvarenej ryžovej kaše – v pôvodnom recepte bolo 50 ml mlieka, chcela som sa mu vyhnúť a mala som uvarenú kašu, tak som použila tú

troška soli – podľa chuti

na posyp – hrubozrnná soľ, mak, čierny sezam – alebo to, čo máte radi

Všetky suroviny som zmiešala a dala do chladu aspoň na hodinu.

Vyvaľkala kruh, potrela vajíčkom, posypala soľou, sezamom a makom a vykrajovala menšie tvary. Z uvedeného množstva vyšlo okolo 60 ks.

Piekla som na 180tich stupňoch asi 15 minút – možno aj viac, podľa toho, či ich chcete chrumkavejšie a tmavšie.

Pôvodný recept: http://cookingwithsusa.blogspot.cz/2015/04/pohankove-krekry.html

bezlepkove-krekry-heart

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.