Zdravé pečenie

Pavlova

Čo si tak spraviť slávnu a mega jednoduchú Pavlovu na víkend? A to ešte aj s mojim milovaným makom? Dobré na nej je, že si spravíte korpus a ten vám nejaký čas určite vydrží a potom,keď treba iba vyšľaháme šľahačku prípadne pridáme mascarpone a ozdobíme ovocím.
Ja som ju mala minulý rok  aj na fotení s Amandari, ktorí mi požičali krásny stolík a rôzne úžasné doplnky. Veľmi som sa z toľkej krásy tešila. Preto aj tá letná atmosféra na fotke, fotili sme v júni s Mish Neumann. Food styling: Zuzana Haláková. Ďakujem za krásne fotky.

Recept:
4 bielka
120 g trstinového cukru
3 lyžice nemletého maku plus niečo do šľahačky, ak chcete
Do vyšľahaných bielkov som pridala nepomletý mak a do šľahačky tiež – množstvo podľa chuti.  Bielkovú zmes dáme na plech s papierom na pečenie, vytvoríme tvar aký potrebujeme. Môže to byť napríklad v čase Valentína aj srdiečko. Najčastejšie robievam kruh alebo ovál. Môže byť aj veniec.
Pečieme asi 80 minút na 120 stupňoch.

Ozdobila som kyslastou marakujou, černicami, granátovým jablkom.Samozrejme, že tento dezert je najlepšie robiť v sezóne ovocia. Ak neviete vydržať, skvelá je aj s mangom, ktoré občas kúpim aj v tomto čase, lebo mám na neho chuť, prípadne domácimi zaváranými černicami, čo mám od maminy. Ja nezaváram, ja všetko mrazím. 🙂 Ak potrebujete minúť ovocie z mraziaku, stačí ho pomixovať s troškou javorového sirupu a pridať lyžicu chia semienok a máte skvelý preliv Pavlovky.

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :