Zdravé pečenie

Linecké tortičky s lieskovcovou plnkou

 Tieto čokoládové tortičky som chcela upiecť už niekoľko rokov, ale akosi na ne nikdy nedošlo. Inšpirovala som sa v úžasnom časopise Apetit.   Plniť ich môžete klasickou maslovou plnkou (však raz za rok neuškodí) alebo pre zjednodušenie a zdravší  prístup úžasným power nugátom od Powerlogy

 

 

 

 

 

 

 

Cesto na linecké:

180 g špaldovej bielej múky

40 g mletých mandlí (môžete skúsiť aj bez nich, použite iba špaldovú múku)

60 g trstinového cukru

90 g masla

1 lyžica kakaa

1 žĺtko

Z uvedených surovín vypracujeme cesto, necháme odležať v chladničke aspoň hodinu. Potom vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm, vykrajujeme kolieska a pečieme asi 8 minút na 180tich stupňoch.

Plnka:

100 g  pomletých lieskových orieškov

2 uvarené žĺtka

3 lyžice vaječného likéru (alebo vášho obľúbeného, ja som použila dovezený z Andalúzie z horchaty, z ich zemných mandlí)

80 g masla

70 g pomixovaného trstinového cukru

Uvarené žĺtka zmiešame s maslom, cukrom, pridáme ostatné suroviny. Vzniknutou plnkou potierame 3 kolieska na seba, krémom potrieme tiež boky a ešte obalíme v nahrubo posekaných lieskovcoch. 

Vrch tortičky posypeme kakaom.

Ak milujete nugát od Powerlogy, ušetrí vám to čas aj nejaké tie kalórie, odporúčam zlepovať linecké ním.

Ak skúsite, pochváľte sa mi, budem sa tešiť akejkoľvej spätnej väzbe.

Foto: Denisa Potičná

Styling: Zuzana Haláková

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :