Zdravé pečenie

Špaldový celozrnný, sladený xylitolom

Cesto:

200 g špaldovej celozrnnej múky

60 g xylitolu – brezový cukor

1 “šťastné” vajíčko

90 g masla

1 lyžica studenej vody

Tvarohová plnka

500 g tvarohu

80 g xylitolu

1 vanilkový cukor

1 sáčok vanilkového pudingu

2 vajíčka – bielka vyšľahať zvlášť

nastrúhaná kôra z polky bio citrónu

350 g marhúľ

Mrvenička

mix celozrnnej špaldovej múky a mletých mandlí

sladidlo, maslo – od oka

Všetky suroviny na cesto som rukami spracovala a dala na chvíľu do chladničky. Potom som z neho spravila kruh vo veľkosti formy – 24 až 26 cm, na cesto dala plnku – suroviny na plnku som zmiešala a nakoniec jemne primiešala sneh z bielkov. Na krémovú vrstvu som pokládla marhule a posypala mrveničkou. Piekla som približne 35 minút na 180 stupňoch.

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :