Zdravé pečenie

Môj manžel miluje bábovku, klasickú. Ktorá mne až tak veľmi nejde. 🙂 vždy vymýšľam čosi, podľa jeho slov. A tak ani táto ho neoslovila, ale dávam sem recept, pretože mojim deťom veľmi chutila. Aj návšteve. Krásna forma na bábovku je od Potten&Pannen  . Išla super vyklopiť, čoho som sa obávala kvôli množstvu “záhybov”.   

               

 

Rada pečiem s tvarohom alebo ricottou, dodávajú cestu super vláčnosť.

Recept:

  • 120 g masla
  • 120 g kokosového cukru
  • škoricový cukor
  • 1 lyžička perníkového korenia
  • 3 vajíčka
  • kôru a šťavu z jedného pomaranča
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • troška soli
  • 180 g špaldovej celozrnnej krupice (alebo aj obyčajnej, v prípade bezlepkového receptu je super z pšenovej krupice)
  • 2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva

Rúru predohrejeme  na 180 stupňov .V mixéri vyšľahajte žĺtka s cukrom, neskôr pridajte maslo, pomarančovú kôru a šťavu a chvíľu šľahajte. Pridajte tvaroh. Bielka vyšľahajte so škoricovým cukrom do hustého snehu. Do tvarohovej zmesi primiešajte krupicu s práškom do pečiva a so soľou. Vmiešajte zľahka vyšľahaný sneh. 

Formu vymažeme maslom, vysypeme krupicou (bábovka pekne chrumká, ak by ste to nechceli, tak zvoľte múku alebo strúhaný kokos) a naplníme cestom.

 

Pečieme asi 45 minút. Po vychladnutí vyklopíme z formy a pocukrujeme alebo polejeme horkou čokoládou.

   

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :