Zdravé pečenie

Pudingové rezy preto, lebo zvykneme tento koláč robiť na veľký plech a krájame na kúsky. Ale tento raz som chcela manželovi na narodky spraviť jeho obľúbený koláč  v okrúhlej forme, aby to pôsobilo slávnostnejšie. 🙂 Je plný mňamkového čokoládového pudingu. Ak sa chcete vyhnúť mlieku, výborný je aj s rastlinným mliekom.  Občas kúpim v Rakúsku sójové, to má dobré zloženie.

Processed with MOLDIV

Recept:

Cesto:

4 väčšie vajíčka, žĺtka a bielka zvlášť vyšľahané

150 g celozrnnej špaldovej múky

150 g špaldovej hladkej alebo polohrubej múky (pre bezlepkovú verziu by som použila tapiokovú a cirokovú hladkú múku)

130 g kokosového cukru

vanilkový struk alebo jeden vanilkový cukor

2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva

1 dcl vody,

1 dcl rozpusteného masla

Plnka:

2 čokoládové pudingy uvarené klasicky v 1 l mlieka a cukrom podľa chuti a nechať vychladnúť.

Robievam aj z rastlinného mlieka, sladím trstinovým alebo kokosovým cukrom

Rastlinné mlieko

toto je z rakúskeho Hoferu

Vrchný krém:

1 šľahačka na šľahanie

1 kyslá smotana a 1 vanilkový cukor

postrúhaná čokoláda

Postup:

Najprv si vždy vyšľahám bielka do tuha a potom vlastne môžem hneď neumyté metličky z mixéra vložiť do žĺtkov s cukrom a tie vyšľahať do poriadnej peny. Kľudne aj 8 minút. Pridáme olej, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Dáme do vymystenej a múkou vysypanej formy. Niekedy použijem na vysypanie sušený kokos.

Na surové cesto lyžicou ukladáme vychladnutý čokoládový puding, také pudingové kôpky vedľa seba. Spotrebujeme celé množstvo, bude to veeeľmi mňam! Teda aspoň pre nás, lebo milujeme čokoládový puding. Ja zvyknem časť cukru alebo aj celé množstvo nahradiť v pudingu výbornou horkou čokoládou, aspoň 70 %. Puding je super čokoládový.

Pečieme asi 35 minút na 180tich stupňoch.

Processed with MOLDIV

Po vychladnutí navrstvíme vyšľahanú šľahačku zmiešanú s kyslou smotanou. Množstvo si môžete upraviť aj podľa seba, niekedy dám viac smotany, niekedy dávam hustý grécky jogurt.

Pre zmenu chuti môžete použiť kokosovú šľahačku. Z konzervy kokosového mlieka po dôkladnom vychladnutí vezmete len tú tuhú časť a vyšľaháte. Navrch nastrúhame mňamkovú horkú čokoládu.

Pudingový2

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :