Zdravé pečenie

Ak máte chuť na niečo naozaj čokoládové, ste na správnom mieste. Kombinácia čokolády a malín nemôže nikdy sklamať.

Moje deti milujú čokoládu. Najmä Tami túžila po brownie, ktoré pečiem väčšinou s cviklou.  Ale tento raz chcela, aby som upiekla len také extra čokoládové a bez orechov.Ja ich v recepte uvádzam, pretože ich mám rada a zvyknem dávať 3 lyžice do jednej časti koláča. (nepostrúhané, také v celku alebo len preseknuté na hrubo)

Recept:

200 g kvalitnej čokolády

100 g masla

3 vajíčka

110 g trstinového cukru Muscovado (vyrába sa z trstinovej šťavy bez pomoci chemických látok, je tmavší vďaka vyššiemu obsahu melasy, nie je dofarbovaný. Je vhodný najmä do čokoládového cesta a perníkov.)

30 g kakaa

štipka soli

80 g pomletých lieskovcov (snažím sa použiť čo najčastejšie bezškrobovú múku, ak nemáte lieskovce, môžu to byť pomleté mandle alebo  šáchorová múka ( z pozemných mandlí), múka zo slnečnicových semienok a pod.)

50 g nalámanej čokolády

3 až 5  lyžíc vlašských alebo pekanových orechov

120 g čerstvých alebo mrazených malín

 Postup prípravy:

Nad parou si rozpustíme čokoládu s maslom.  Vyhrejeme si rúru na 180 stupňov. Vyšľaháme si vajíčka s cukrom, primiešame čokoládovú zmes, pridáme kakao, lieskovce, soľ.  Zamiešame orechy, kúsky čokolády a maliny.  Cesto vylejeme do okrúhlej formy (24cm) vyloženej papierom na pečenie.

Pečieme asi 25 až 30 minút na 180tich stupňoch. Brownie by nemalo byť vysušené.

 

Ak chcete skúsiť niečo iné, rovnako dobre čokoládové, tu je môj čoko cheesecake.

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :