Zdravé pečenie

Perníková chuť a čokoláda: zaujímavá kombinácia

Koláč robievam najčastejšie do odnímateľnej formy veľkosti asi 24 cm.

Korpus:

150 g  kvalitných celozrnných alebo bezlepkových keksíkov

40 g masla

2 lyžice tmavého kakaa

Náplň:

250 g mascarpone,

syr Philadelphia – 1 balenie

250 ml tekvicového pyré – tekvicové pyré môžete si sami urobiť buď, že dáte piecť tekvicu na plech a potom pomixujete a dáte zamraziť do zásoby alebo kľudne, ak máte mrazenú tekvicu alebo aj čerstvú

1 vajíčko

100 g sladidla – xylitolu alebo cukru z kokosových kvetov

1 lyžica škrobu

Pol lyžičky perníkového korenia

100 g kvalitnej horkej čokolády – aspoň 70 %

Keksíky si podrtíme a spojíme s maslom a kakaom. Získanou zmesou vyložíme formu a dáme na chvíľu do chladničky. Zatiaľ si pripravíme plnku. Zmixujeme všetky suroviny, okrem čokolády. Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme k nej hrnček tekvicovej zmesi. Zvyšok tekvicovej zmesi vylejeme na vychladený korpus. Potom lyžicou kladieme navrch kôpky čokoládovej hmoty.

Pečieme cca 45 až 50 minút na 180tich stupňoch.

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :