Zdravé pečenie

Ak máte chuť zaradiť nejakú zeleninu do pečenia, skúste tento brownies.

Na plech s rozmerom 30 x 30 cm, často robím aj v okrúhlej forme:

350 g  uvarenej cvikle

80 g masla (ak použijete bezlaktózové maslo alebo rastlinný olej, máte bezlaktózovú verziu brownie)

200 g kvalitnej horkej čokolády, minimálne 70%

3 vajíčka

90 g mandľovej múky alebo pomletých mandlí

40 g tmavého kakaa

100 g trstinového cukru

1 PL vanilkového extraktu

Poleva: 50 g trstinového cukru muscovado alebo kokosového cukru, šťava z naparenej cvikle

Cviklu ošúpeme, nakrájame ma malé kúsky a sparíme do zmäknutia. Hotovú cviklu zcedíme, vodu odložíme na polevu, cviklu pomixujeme  spolu s nalámanou čokoládou a maslom. Teplo z uvarenej cvikle krásne rozpustí maslo aj čokoládu. Potom si vyšľaháme poriadne do peny vajíčka s cukrom. Do vyšľahaných vajíčok opatrne primiešame cviklovo-čokoládovú zmes a na záver zapracujeme mandľovú múku a kakao. Cesto potom vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre cca 25-30 minút pri 180 stupňoch. Koláč musí byť mäkký ale nie prepečený.

Po vychladnutí môžete dať navrch ešte polevu, ak by sa Vám koláčik zdal málo sladký.

Foto: Denisa Potičná, Styling: Zuzana Haláková

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :