Zdravé pečenie

Gaštanový cheesecake s čokoládou

cokocheesecake4

100 g bezlepkových keksíkov alebo nejakých domácich keksíkov ,

50 g pomixovaných celých mandlí

2 lyžice kakaa ,

40 g masla alebo rastlinného tuku Alsan alebo kokosového tuku

 

Náplň:

250 g varených gaštanov (predávajú už olúpané, uvarené vákuovo balené) pomixovaných na múku,

500 g krémového tvarohu,

100 g horkej čokolády alebo nutelly (ja som mala takú tú zdravšiu horkú verziu z Bioshopu a potrebovala som ju minúť,

1 vajíčko,

100 g sladidla (napr. kokosový cukor)

3 – 4 lyžice rumu, alebo podľa chuti 🙂

Do okrúhlej formy  na papier na pečenie dáme podrtenú keksíkovú zmes s mandľami, pekne uhladíme na korpus a necháme chvíľu v chlade, kým si pripravíme zmes na cheesecake.

Vyššie uvedené suroviny na plnku dobre zmixujeme ponorným mixérom, vylejeme na korpus  a pečieme asi 45 minút na 200 stupňoch. Pri pečení cheesecakes zvyknem mať vždy v rúre aj spodný plech s vodou, ktorý udržuje vlhkosť, ktorú pri pečení cheesecakes potrebujeme. Po upečení som ho ešte necháme ešte aspoň hodinu v zatvorenej vypnutej rúre.

Po dôkladnom vychladnutí ozdobíme roztopenou čokoládou. Ak by Vám bolo málo gaštanov, môžeme navrch dať  vyšľahanú šľahačku s gaštanmi a sladidlom alebo už hotovým gaštanovým pyré.

cokocheesecake2

Ďaľší gaštanový recept bez múky nájdete tu:

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :