Zdravé pečenie

Cesto:

60 g slnečnicových semienok pomixovaných alebo slnečnicovej múky

40 g trstinového alebo brezového cukru

150 g špaldovej múky (pol na pol biela a celozrnná)

1 žĺtko

120 g masla

2 lyžice studenej vody

U uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré odložíme aspoň na hodinu do chladu.

Potom rozdelíme na polovicu alebo na tri časti, rozvaľkáme do kruhu a rozdelíme tak, aby nám vyšli trojuholníky. Tie zvinieme od širšej časti po špičku a mierne ohneme do tvaru rožteka.

Ukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 170tich stupňoch asi 10 -15 minút, aby chytili farbu. Po upečení môžeme obaľovať v cukre. Ja som obaľovala v šáchorovej múky (múka zo zemných mandlí)s lyžičkou pomixovaného trstinového cukru. Môžete skúsiť obaliť v mandľovej múke alebo kokosovej.

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :