Zdravé pečenie

IMG_1984-558x418

Pusinky a košíčky môžete napiecť dopredu a uschovať v chlade. Krémom som plnila pred podávaním, ale nestalo sa im nič, ani keď postáli.

Cesto:
60 g sladidla – mala som namletý mix xylitolu a cukru z kokosových kvetov, tak som použila ten
1 lyžička instatnej granulovanej kávy rozpustenej v lyžičke kávy – ja som si spravila silné ristretto z môjho milovaného Nespressa  a dala tri lyžičky
100 g masla
220 g múky – biela špaldová 100 g, 120 g špaldovej celozrnnej
pol lyžičky mletej škorice, štipka soli

Najprv som si vytrela takým tým kuchynským štetcom košíčky a potom do nich vtláčala kúsky cesta a tvorila košíčky. Dala som ich na plech a piekla asi 10 – 12 minút, aby boli trošku zlaté. Nemám ich všetky rovnaké, niektoré sú tenšie, iné hrubšie, robila som ich s dcérou a mali sme z toho radosť, to je hlavné. Ale na chuti to neubralo.

Pusinky:
1 bielok a 40 g cukru – vyšľahať na tuhý sneh, dala som z kokosových kvetov, asi ten spôsobil, že som ich mala problém dosušiť, na 120 stupňoch to trvalo poriadne dlho.
Krém:
150 g kvalitnej horkej čokolády, 3 lyžice smotany na šľahanie – nemusí byť, 1 lyžica medu, 3 lyžičky kávy, 10 g masla

Na košíčky som plniacim sáčkom natlačila krém a naň usušené (upečené) pusinky.

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :