Zdravé pečenie

_mg_5440

Recept:

špaldová celozrnná múka  220 g

xylitol – sladidlo s nízkym glykemickým indexom  90 g

kvalitná čokoláda s vysokým podielom kakaa  100 g

acidko 300 ml

vajcia  1 ks

maslo – 80 g

30 g kakaa

2 čajové lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva

Výborné na muffinách je to, že nič nešľaháme, iba zmiešame suché a mokré suroviny, a to len zľahka, a plníme košíky do dvoch tretín a už aj pečieme.  Keď mám v sezóne veľa malín alebo černíc, prihodím ich zopár do cesta. Pečieme  približne na 180 stupňoch 20 minút – podľa veľkosti muffinkových košíčkov.

_mg_5786

Foto: Mish Neumann

Food styling: Zuzana Haláková

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :