Zdravé pečenie

Toto je recept na poslednú chvíľu. Ak máte doma prirodzene bezlepkové múky, choďte na to.

Recept:

80 g cirokovej múky

80 g pohánkovej múky

70 šáchorovej múky (múka zo zemných mandlí)

1 vajíčko

120 g pomletých vlašských orechov alebo mandlí

70 g trstinového alebo kokosového cukru

120 g tuku Alsan alebo bezlaktózového masla

pol lyžičky mletej škorice

Z uvedených surovín spracujme cesto. Z neho si spravíme dva valčeky, z ktorých odkrajujeme menšie kúsky, tie sploštíme a položíme na plech s papierom na pečenie. Vzor tvoríme “tĺčikom na mäso”. Pečieme asi 10-15 minút na 180tich stupňoch. Záleží tiež od vlastností rúry.

 

Foto: Mish Neumann

Styling: Zuzana Haláková

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :