Zdravé pečenie

gastanovyvrure

Doma mám pre tento prípad varené gaštany, ktoré dostať  kúpiť. Ak nemáte, môžete použiť gaštanové pyré, už len znížite množstvo cukru.

Recept:

4 vajíčka, vyšľahané bielka a žĺtka zvlášť

125 g uvarených gaštanov pomixovaných na “múku”

100 g kvalitnej horkej čokolády

80 g masla

50 g múky z vlašských orechov

100 g kokosový cukor alebo tmavý trstinový “Muscovado

Plnka:

250 g mascarpone, 180 ml šľahačky na šľahanie, 100 g kyslej smotany, 2 ks vanilkového cukru

Ak chceme, aby bola zdôraznená chuť gaštanov, pridajte do mascarpone plnky aj gaštanové pyré alebo pomixované uvarené gaštany. Ja som nedávala, pretože moje deti nemusia chuť gaštanov. My ostatní sme si nastrúhali ešte aj to gaštanové pyré.

Žĺtka si vymiešame spolu s cukrom do hustej peny, pridáme gaštany, orechovú múku, rozpustený čokoládu s maslom a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Dáme do okrúhlej formy veľkosti asi 22 cm. Pečieme na 170tich stupňoch asi 40 minút.

Na vychladnutý korpus dáme vyšľahané mascarpone so sladkou šľahačkou a kyslou smotanou a vanilkovým cukrom. Posypeme nahrubo nastrúhanou horkou čokoládou.

Processed with MOLDIV

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :