Zdravé pečenie

tekvicový koláčik

 

 

Prirodzene bezlepkový koláčik s použitím tekvice, bez pridaného tuku a mlieka

Takéto koláčiky ma bavia, iba orechy a ich zdravý tuk, žiadne maslo, mlieko, málo sladidla, pretože aj tekvica to osladí.

Dala som ho 6 kamarátkam ochutnať a úspešnosť 100 %! 🙂

Tak poďte na to, budete potrebovať:

2 vajíčka

60 g sladila – ja som použila chutný cukor z kokosových kvetov – je síce drahší, ale nejde ho tu veľa a má nízky glykemický index

250 g tekvicového pyré – to je vlastne uvarená a pomixovaná tekvica, takto si môžete spraviť balíčky aj do mraziaku a použiť niekedy aj mimo sezóny, ak teda máte v sezóne nadbytok tekvíc. Použila som hokaido tekvicu, môže byť aj iná, len táto má peknú oranžovú farbu.

250 g orechov pomixovaných alebo orechovej múky – ja som skombinovala, čo som mala, zvyšok mandľovej múky ale väčšinu pomletých vlašských orechov

2 polievkové lyžice pomletých ľanových semienok

lyžička vanilkovej esencie

1 väčšia lyžička korenia do perníkov, pol lyžičky mletej škorice

2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva

kakao na hornú vrstvu – asi lyžicu do časti cesta

Postup: vajíčka som si vyšľahala do peny s cukrom, pridala ostatné suroviny, krátko a dobre premiešala a dala do okrúhlej 22 cm formy. Trošku cesta som si nechala a do neho som pridala kakao, a to preto, že milujem všetko kakaové. Chcela som dvojfarebný koláčik.

Koláč som piekla na 180tich stupňoch asi 40 minút.

tekvicový bezlp

 

 

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :