Zdravé pečenie

čokoládový cheesecake

Tento cheesecake je jednoducho klasika. Veľa čokolády. Najlepší je s neosladenou šľahačkou.

 

Korpus:

150 g sušienok celozrnných alebo bezlepkových , 40 g masla, 1 lyžica kakaa. Cesto natlačím do formy 24 cm a dáme do chladničky.

Náplň:

70 g sladidla – xylitol (nízkoglykemické sladidlo)

1 vajíčko

500 g mascarpone

1 lyžička kukuričného škrobu

200 g kvalitnej čokolády aspoň 70 %

1 lyžička kakaa rozmiešaná v troške vody

Všetky suroviny rozmixujeme ponorným mixérom, pridám k tomu  rozpustenú čokoládu, tiež zmixujeme a vylejeme na korpus. Na korpus dávam často aj maliny mrazené alebo lesné ovocie a až potom dám tú zmes. Je to dobrý kontrast sladko-kyslej chuti.

Pečieme asi 45 minút. Dlhšie chladne, najlepšie cez noc, zvyknem ho piecť večer, ráno ho potriem čokoládou, ozdobím ovocím alebo môžeme zvoliť obmenu – vyšľahanú neosladenú šľahačku a posypať jemne kakaom .

Ak ste fanúšikom maku tak ako ja, určite Vás zaujme kombinácia čokoládového cheesecake s makom.

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :