Zdravé pečenie


Môj milovaný mak – tento raz nemletý – dáva bublanine ten správny šmrnc.

V lete je bublanina s ovocím tým pravým orechovým. Najviac u nás milujeme tie s jahodami či marhuľami.

Tento koláčik vznikol veľmi rýchlo, spontánne a výsledok prekvapil. Vôbec nie suchá, pekne narástla, dokonca chutila aj mojej dcére, ktorej dosť často moje výtvory nepasujú! 🙂

Recept:bublanina_bez_lepku, bez_mlieka, bublanina_ovocna

  • 3 vajíčka
  • 100 g trstinového cukru (kokosového cukru alebo brezového, majú nižší glykemický index)
  • 1 vanilkový cukor (alebo vanilková esencia, pár kvapiek)
  • 2 lyžičky škoricového cukru
  • 50 ml oleja
  • 100 ml mandľového mlieka dmBio
  • 2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva
  • 70 g pohánkovej múky dmBio
  • 60 g cirokovej múky (môžete nahradiť napr. pšenovou ale dajte 80g)
  • 60 g tapiokového škrobu
  • 30 g strúhaného kokosu
  • 2 lyžice celého modrého maku

Postup:

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme ostatné suroviny, dobre premiešame. Vylejeme na plech (vymastený a vysypaný strúhaným kokosom), navrch položíme polky marhúľ rezom hore. Každú marhuľu posypeme ešte škoricovým cukrom.

Pečieme asi 30 minút na 180 stupňoch.

bublanina_ovocna, bezlepkova, bez_mlieka

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :